Nederland plaatst zich voor kwartfinales Davis Cup zonder zelf te spelen

De Nederlandse tennissers hebben op vrijdagavond de kwartfinales van de Davis Cup bereikt zonder zelf in actie te komen. Dankzij de 2-1 overwinning van Finland op Kroatië eindigt het Nederlandse team sowieso bij de bovenste twee plekken in groep D.

De laatste groepswedstrijd van het team van captain Paul Haarhuis is niet meer van belang. Nederland zal op zondag in Split tegen gastland Kroatië spelen.

De Kroaten verloren op vrijdag beide enkelpartijen tegen Finland. Otto Virtanen was te sterk voor Dino Prizmic en Emil Ruusuvori versloeg Borna Gojo. In het dubbelspel wisten de Kroaten echter wel te winnen van de Finnen.

Nederland zal in Split spelen met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en het dubbelduo Wesley Koolhof / Matwé Middelkoop. Zij behaalden eerder deze week overwinningen op Finland en de Verenigde Staten met 2-1.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten:

In de nieuwe, bekritiseerde opzet van de Davis Cup wordt er een groepsfase gespeeld in vier verschillende speelsteden. De beste twee landen uit elk van de vier groepen plaatsen zich voor de knockout-fase, die van 21 tot en met 26 november zal plaatsvinden in Málaga.

Naast Nederland hebben ook Servië en Tsjechië zich al verzekerd van een plek bij de laatste acht. Vorig jaar bereikte Nederland ook de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld door Australië.

Plaats een reactie