Arianne Hartono bereikt kwartfinales WTA-toernooi in Osaka na overwinning op hoger gerankte Hongaarse

Na een jaar heeft Arianne Hartono opnieuw een overwinning behaald op WTA-niveau in Japan. De 27-jarige Nederlandse heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Osaka. Ze versloeg Panna Udvardy met 6-2, 6-0 in slechts een uur tijd.

Eerder dit jaar heeft Hartono de Hongaarse al uitgeschakeld op ITF-niveau in Orlando. Udvardy wist destijds in totaal zeven games te winnen, maar had nu geen kans. In de eerste set ging het gelijk op tot 2-2, maar daarna won Hartono alle games zonder Udvardy, de nummer 126 van de wereld, ook maar één breekkans te geven.

Kwartfinales

Met haar sterke service heeft Hartono, de nummer 192 van de wereld, eerder in haar carrière slechts één keer de kwartfinales van een WTA-toernooi bereikt. Dit was op de Korea Open in 2021. Ze heeft nog nooit in de halve finales gestaan.

Twee dagen geleden heeft Hartono al Misaki Doi verslagen op het hardcourt in Japan, wat haar eerste overwinning op WTA-niveau in een jaar was.

De Nederlandse speelt voornamelijk in het ITF-circuit, een niveau onder de WTA-toernooien. In juni heeft ze het toernooi van Setúbal gewonnen.

In de kwartfinales in Osaka zal Hartono het opnemen tegen de Japanse Mai Hontama, de nummer 176 van de wereld.

Plaats een reactie