Tennisster Halep (31) vecht vierjarige schorsing wegens dopingovertreding aan

Tennisster Simona Halep is voor een periode van vier jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. De 31-jarige Roemeense heeft twee keer de regels overtreden en was sinds oktober al voorlopig geschorst. Halep heeft echter besloten om in beroep te gaan bij het sporttribunaal CAS.

Tijdens een dopingcontrole tijdens de US Open van 2022 werd het verboden middel roxadustat aangetroffen in het lichaam van Halep. Roxadustat stimuleert de productie van erytropoëtine (epo), hemoglobine en rode bloedcellen.

Daarnaast werden er onregelmatigheden gevonden in het biologisch paspoort van Halep. Volgens de tennisster was een besmet supplement, dat wel toegestaan was, de oorzaak van de positieve dopingtest.

Voormalig nummer één van de wereld

Halep heeft lange tijd succesvol gepresteerd in het tennis. Ze stond maar liefst 64 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst. In 2018 won ze Roland Garros en in 2019 was ze de beste op Wimbledon. In totaal heeft Halep 24 WTA-titels veroverd.

Plaats een reactie