Nederlandse tennissers winnen eerste wedstrijd in Davis Cup

Het Nederlandse Davis Cup-team heeft hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Davis Cup gewonnen. Ze versloegen Finland met 2-1 in Split. Na een nederlaag van Botic van de Zandschulp tegen Otto Virtanen, bezorgden Tallon Griekspoor en het dubbelspelteam Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop uiteindelijk de overwinning aan Oranje.

Van de Zandschulp (ATP-68) heeft de afgelopen maanden moeilijke tijden gekend. Sinds zijn pijnlijke verlies in de finale van München in april, heeft hij slechts 2 van de 11 wedstrijden gewonnen. De 22-jarige Virtanen (ATP-125) heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen op een ATP-toernooi.

Tijdens de wedstrijd tegen Van de Zandschulp speelde de Fin solide, terwijl de Nederlander slordig was. Door twee dubbele fouten verloor hij de tiebreak met 7-0 en een dubbele fout op 1-1 leidde tot de enige break van de wedstrijd.

Griekspoor in topvorm

Griekspoor (ATP-24) liet zich niet verrassen door Ruusuvuori (ATP-57). De Nederlander speelde een sterke wedstrijd, waarbij hij aanvallend speelde en goed serveerde.

In de eerste set slaagde Griekspoor er niet in om de set uit te serveren op 5-4, maar hij herstelde zich in de tiebreak en won met 8-7. In de tweede set liep hij snel uit van 1-1 naar 4-1 en won uiteindelijk met 6-3.

Koolhof en Middelkoop

Koolhof en Middelkoop bezorgden Nederland uiteindelijk de overwinning door Harri Heliovaara en Patrik Niklas-Salminen te verslaan met 6-4, 6-7 (5), 6-3. Het Finse duo kreeg geen enkele breekkans, maar wist er wel zes van de acht weg te werken, waardoor de wedstrijd spannend bleef.

Oranje speelt later deze week nog tegen de Verenigde Staten (donderdag) en Kroatië (zondag). De eerste twee landen in de groep plaatsen zich voor de kwartfinales. De kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld van 21 tot en met 26 november in Málaga, Spanje.

Plaats een reactie