Twaalfde opeenvolgende grandslamtitel voor Diede de Groot in overtuigende US Open-finale

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft opnieuw geschiedenis geschreven door haar twaalfde opeenvolgende grandslamtitel te behalen bij de US Open. In een eenzijdige finale liet de nummer één van de wereld, Yui Kamiji uit Japan, met 6-2, 6-2 kansloos achter.

Met deze overwinning heeft De Groot haar totaal aantal grandslamtitels op twintig gebracht, een indrukwekkende prestatie.

Ongeslagen sinds 2020

Sinds 2020 heeft de 26-jarige De Groot geen enkele wedstrijd meer verloren op een grandslamtoernooi. Haar laatste nederlaag vond plaats op Roland Garros, toen het toernooi vanwege de uitbraak van het coronavirus in het najaar, na de US Open, werd gespeeld.

Dit is al de zesde opeenvolgende keer dat De Groot de beste is in New York. In haar debuutjaar in 2017 stond de 25-jarige Woerdense ook al in de finale, maar moest toen nog haar meerdere erkennen in Kamiji.

Plaats een reactie