Medvedev verslaat Alcaraz en ontmoet Djokovic in US Open finale

Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de finale van de US Open door titelverdediger Carlos Alcaraz met 7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3 te verslaan. In de eindstrijd zal de Rus het opnemen tegen Novak Djokovic, die de Amerikaanse sensatie Ben Shelton uitschakelde.

Voorafgaand aan de wedstrijd dacht Medvedev dat hij tegen Alcaraz een buitengewone prestatie moest leveren. “Maar ik heb mezelf overtroffen”, zei hij. Voor de nummer drie van de wereld wordt dit zijn derde finale in New York.

In 2019 verloor Medvedev de finale van Nadal, maar in 2021 versloeg hij Djokovic om zijn enige Grand Slam-titel te behalen. Alcaraz speelde soms briljant aan het net, maar vanaf de baseline kon hij niet op zijn best presteren. Medvedev serveerde beter dan ooit tevoren, redde acht van de negen breakpoints en was superieur in de kortere rally’s.

Belangrijke game in de vierde set

De zesde game in de vierde set bleek achteraf cruciaal te zijn. Alcaraz, die serveerde bij een 3-2 achterstand, verloor die game na bijna een kwartier aan de fenomenaal retournerende Rus. Medvedev liet daarna de overwinning niet meer uit zijn handen glippen.

Een aantal toeschouwers probeerde Medvedev nog uit balans te brengen met luidkeels geschreeuw. Medvedev maakte ook een paar dubbele fouten, maar het deerde hem niet. “Niet leuk”, zei de winnaar. “Gelukkig heeft het hen niet geholpen.”

Medvedev realiseert zich dat hij in de finale opnieuw op een geweldig niveau zal moeten spelen. “Toen ik Djokovic hier versloeg, was ik beter dan mezelf. Dat moet nu opnieuw gebeuren. Het is de enige manier.”

Plaats een reactie