Coco Gauff verovert eerste grandslamtitel in New York

Coco Gauff heeft op indrukwekkende wijze haar eerste grandslamtitel gewonnen. In de finale van de US Open versloeg ze Aryna Sabalenka in drie sets: 2-6, 6-3, 6-2. Gauff, pas 19 jaar oud, liet zien dat ze klaar is om de tenniswereld te veroveren.

Na afloop van de wedstrijd richtte Gauff zich tot haar familie, met name haar vader die voor het eerst huilde. Ze bedankte hem voor het meenemen naar wedstrijden van Serena en Venus Williams toen ze jonger was. Ook probeerde ze haar broertje te bellen, maar hij nam niet op.

Daarnaast had Gauff een boodschap voor iedereen die niet in haar geloofde. Ze herinnerde eraan dat slechts vier weken geleden mensen dachten dat ze haar plafond had bereikt, maar nu staat ze hier met de trofee in haar handen. Ze liet weten dat degenen die haar vuur proberen te doven, haar alleen maar sterker maken.

Zomer van succes

De jonge Gauff stond vorig jaar al in de finale van Roland Garros en begon dit jaar vol vertrouwen aan de US Open na overwinningen in Washington en Cincinnati. In de halve finale versloeg ze Karolina Muchova, die eerder dit jaar nog de finale van Roland Garros haalde.

Sabalenka, de nummer twee van de wereld, had het donderdag al moeilijk in de halve finale. Ze moest een matchpoint tegen Madison Keys overleven, maar slaagde erin om de finale te bereiken. In de finale waren de rollen echter omgedraaid.

In het begin had Gauff moeite met de krachtige slagen van Sabalenka, maar al snel vond ze haar ritme. Sabalenka maakte veel fouten en Gauff profiteerde daar optimaal van. Ze speelde defensief en wachtte geduldig op de fouten van haar tegenstander.

Laatste overwinning

In de derde set leek Sabalenka even terug te komen, maar Gauff hield haar hoofd koel. Sabalenka kon geen openingen vinden in de sterke verdediging van Gauff en uiteindelijk brak Gauff terug en maakte ze de wedstrijd af op love.

Met deze overwinning heeft Gauff bewezen dat ze een geduchte tegenstander is en dat ze nog veel meer successen zal behalen in haar carrière. De tenniswereld kan zich opmaken voor de opkomst van een nieuw talent.

Plaats een reactie