Djokovic bereikt finale US Open na overwinning op Shelton

Novak Djokovic heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de US Open in New York. De Servische tennisser, die als tweede geplaatst was, versloeg Ben Shelton (ATP-47) in een spannende wedstrijd van twee uur en drie kwartier met 6-3, 6-2, 7-6 (4).

De 20-jarige Amerikaan Shelton had eerder in het toernooi al indruk gemaakt door onder andere Frances Tiafoe (10) en Tommy Paul (14) te verslaan met zijn krachtige opslag en verwoestende forehand. Ook tegen Djokovic probeerde hij met deze wapens te imponeren.

Djokovic staat echter bekend als een van de beste retourneerders en weet vaak onmogelijke ballen terug te slaan. Shelton raakte gefrustreerd en maakte daardoor veel fouten.

In de derde set kwam Shelton weer wat beter in zijn spel en kreeg zelfs een setpunt, maar Djokovic wist dit met enige moeite te voorkomen.

Vorig jaar kon Djokovic niet deelnemen aan de US Open vanwege het niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Als huidige nummer twee van de wereld en winnaar van 23 grandslamtitels heeft hij nu de kans om het toernooi voor de vierde keer te winnen. Zondag speelt hij zijn tiende finale in New York.

In de finale neemt Djokovic het op tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz of de nummer drie Daniil Medvedev. Deze twee spelers staan komende nacht tegenover elkaar.

Plaats een reactie