Kersverse moeder Naomi Osaka kijkt uit naar rentree op tennisbaan

Naomi Osaka heeft tijdens een bezoek aan de US Open verteld hoe ze haar rentree op de tennisbaan voor zich ziet. De voormalig nummer een van de wereld en kersverse moeder hoopt er begin volgend jaar op de Australian Open weer te staan.

De Japanse tennisster moest de Australian Open van dit jaar aan zich voorbij laten gaan vanwege haar zwangerschap. Destijds zei ze al: “Ik hoop jullie weer te zien bij de start van het nieuwe jaar, op de Australian Open van 2024.”

Twee maanden na de geboorte van haar dochter Shai bevestigt Osaka haar plannen om terug te keren. Daarnaast vertelt ze dat ze “veel meer toernooien” gaat spelen dan voorheen, omdat ze nog niet weet hoe haar vorm zal zijn bij haar terugkeer en omdat ze voldoende speeltijd wil hebben.

Al jong succesvol

Op jonge leeftijd won Osaka al vier grandslamtitels en stond ze in totaal 25 weken bovenaan de wereldranglijst. Ze werd gezien als een veelbelovend talent. Echter, de afgelopen anderhalf jaar kampte ze met depressies en angstaanvallen, waardoor ze niet erg succesvol was.

De Japanse, die op driejarige leeftijd met haar ouders naar de Verenigde Staten verhuisde, speelde haar laatste wedstrijd in september vorig jaar.

Woensdag was Osaka weer even terug in New York bij de US Open, het toernooi dat ze al twee keer heeft gewonnen. Dit keer liep ze echter zonder tennisracket rond. “Het is net alsof ik een oude vriend zie die ik al heel lang niet meer heb gezien.”

Verlangen naar terugkeer

Op de vraag vertelde ze dat ze tijdens haar tennispauze de sport “absoluut” heeft gemist en dat ze graag wil terugkeren. “Ik heb wedstrijden gekeken en dacht: ik had gewild dat ik ook speelde.”

“Maar ik ben nu in deze positie en ben heel dankbaar. Ik hou echt heel veel van mijn dochter, maar het heeft ook een verlangen naar tennis in mij aangewakkerd.”

Plaats een reactie