Sabalenka bereikt voor derde jaar op rij halve finales US Open

Aryna Sabalenka heeft opnieuw de halve finales van de US Open bereikt, voor het derde jaar op rij. De als tweede geplaatste Belarussische won met overtuiging van Zheng Qinwen uit China, met een eindstand van 6-1, 6-4.

Sabalenka, die na dit toernooi de nieuwe nummer één van de wereld wordt, heeft nu al zeven keer de kwartfinales van een grandslamtoernooi bereikt en ze heeft ook al zeven keer de laatste vier bereikt. Aan het begin van dit jaar won ze haar eerste grandslamtitel op de Australian Open.

Zheng had in de vorige ronde Ons Jabeur verslagen, maar kon deze keer niet op tegen Sabalenka. In de eerste set lukte het haar niet om veel punten te scoren tegen de sterke Belarussische.

In de tweede set ging het beter voor Zheng. Ze wist vaker te ontsnappen aan de druk van Sabalenka, maar een break op 3-3 werd haar uiteindelijk fataal.

Andere halvefinalisten

Coco Gauff en Karolína Muchová hebben al eerder de halve finales bereikt bij de US Open. De vierde halvefinaliste zal later op woensdag bekend worden na de wedstrijd tussen Markéta Vondrousová uit Tsjechië en Madison Keys uit de Verenigde Staten.

Plaats een reactie