Ongeplaatste Shelton verrast met halve finale US Open en ontmoet Djokovic

De 20-jarige Amerikaan Ben Shelton heeft na een spannende strijd met zijn landgenoot Frances Tiafoe de halve finale van de US Open bereikt. Shelton, die niet geplaatst was en momenteel op de 47e plaats van de wereldranglijst staat, versloeg de als tiende geplaatste Tiafoe in vier sets: 6-2 3-6 7-6 (7) 6-2.

Tiebreak

In de tiebreak leek Shelton, die vorig jaar zijn debuut maakte in New York en toen verloor, zijn kansen te verspelen. Hij sloeg op 6-4 een dubbele fout en even later nog een, waardoor Tiafoe, die vorig jaar de halve finale bereikte, een setpunt kreeg.

Desondanks bleef Shelton moedig spelen en maakte hij op 7-7 een prachtige return. De jonge Shelton won uiteindelijk de set na twee fouten van een verbouwereerde Tiafoe en toonde zich daarna een koele kikker; hij gaf Tiafoe geen kans om zich te herstellen.

In de halve finale staat Shelton tegenover drievoudig winnaar Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër, die voor het laatst de US Open won in 2018, versloeg in zijn kwartfinalewedstrijd de Amerikaan Taylor Fritz met relatief gemak.

Plaats een reactie