Medvedev naar halve finale US Open na overwinning op Roeblev

Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de halve finale van de US Open. De nummer drie van de wereld en winnaar van 2021 versloeg zijn landgenoot Andrey Roeblev met 6-4, 6-3, 6-4. Dit is de vierde keer dat Medvedev de laatste vier bereikt in New York.

Roeblev had al geen gunstige voortekenen. In de acht eerdere ontmoetingen met Medvedev verloor hij maar liefst zes keer. Bovendien heeft Roeblev nog nooit een speler uit de top-vijf verslagen op een grandslamtoernooi en heeft hij nog nooit een kwartfinale gewonnen op een van de vier grandslams.

Hitteproblemen

Beide spelers hadden het zwaar in de hitte van New York, waar het erg benauwd was en de gevoelstemperatuur 37 graden bereikte. Ze maakten veel fouten en bewogen moeizaam. Tussen een van de punten door riep Medvedev: “Er komt een dag dat een tennisser op de baan overlijdt, iedereen zal het zien.”

Roeblev kreeg zeker kansen. In elke set stond hij een break voor (3-0, 3-1 en 4-2), maar Medvedev wist telkens het tij te keren.

In de laatste game van de wedstrijd had Medvedev wat tijd nodig om de overwinning definitief binnen te halen. Pas na een kwartier spelen en vier gemiste matchpoints was de wedstrijd voorbij.

Vrijdag staat Medvedev tegenover de winnaar van de kwartfinale tussen Carlos Alcaraz en Alexander Zverev.

Plaats een reactie