Sabalenka verovert US Open en wordt nieuwe nummer één van de wereld

Aryna Sabalenka heeft met overtuiging de kwartfinales bereikt op de US Open. De Wit-Russische liet ook weinig heel van de Russische Daria Kasatkina en won opnieuw in twee sets: 6-1, 6-3.

Voordat Sabalenka de baan betrad in New York, wist ze al dat ze voor het eerst de nummer één van de wereld zou worden. Ze neemt de positie over van Iga Swiatek, die verrassend verloor van Jelena Ostapenko.

De wetenschap van haar nieuwe status weerhield de winnares van de Australian Open er niet van om genadeloos te spelen. Net als in haar vorige drie wedstrijden, waarin ze slechts twaalf games verloor, was Sabalenka onverbiddelijk. Ze overklaste Kasatkina, de nummer dertien van de wereld, met 31 winners (tegenover 7) en klaarde de klus in vijf kwartier.

Ondanks de eenvoudige overwinning blijft Sabalenka kritisch op zichzelf. “Ik speel goed, maar er zijn altijd verbeterpunten. Dat geldt voor elke wedstrijd die ik speel.”

Volgende uitdaging: Zheng

In de volgende ronde staat Sabalenka tegenover de Chinese Zheng Qinwen, die verrassend de Tunesische Ons Jabeur uitschakelde. Na haar overwinning op de finaliste van vorig jaar bereikt Zheng voor het eerst in haar carrière de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

“Het lastigste aan haar spel is dat ze goed beweegt en krachtige slagen heeft”, blikt Sabalenka vooruit op de wedstrijd tegen Zheng, de nummer 23 van de wereld. “Ik moet fysiek en mentaal klaar zijn voor het feit dat ze een aantal winnende slagen zal maken. Maar ik weet dat als ik mijn eigen spel speel, ik ook die wedstrijd kan winnen.”

Plaats een reactie