Historische overwinning voor Coco Gauff in de halve finales van de US Open

Coco Gauff heeft voor het eerst in haar carrière de halve finales van de US Open bereikt. De Amerikaanse nummer 6 van de wereld liet in de kwartfinales geen spaan heel van Jelena Ostapenko, nummer 21 op de wereldranglijst, en won met 6-0, 6-2.

Na haar indrukwekkende overwinning op Caroline Wozniacki in de vorige ronde, leek Gauff opnieuw een zware tegenstander te treffen in Ostapenko.

Gauff blijft geduldig

Ondanks dat Ostapenko in de vorige ronde nog nummer één Iga Swiatek had verslagen, staat de Letse bekend om haar grilligheid. Dit kwam tegen Gauff naar voren, aangezien Ostapenko veel fouten maakte in de eerste set. Gauff maakte hier slim gebruik van door geduldig te wachten op de fouten van haar tegenstander.

Hoewel Gauff in de tweede set ook slordig speelde, werd de wedstrijd niet beter maar wel spannender. Desondanks kon Ostapenko geen ommekeer bewerkstelligen en mag Gauff zich nu opmaken voor haar volgende duel tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-30) of de Tsjechische Karolína Muchová (WTA-10). Deze twee spelers zullen vannacht tegenover elkaar staan in New York.

Plaats een reactie