Djokovic verslaat Fritz en bereikt halve finales US Open

Novak Djokovic heeft zijn achtste wedstrijd tegen Taylor Fritz weten te winnen en zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. Met een overtuigende 6-1, 6-4, 6-4 overwinning op de Amerikaan blijft de nummer twee van de wereld in de race voor de titel.

Deze overwinning betekent dat Djokovic voor de 47e keer de halve finales van een grandslamtoernooi heeft bereikt, een nieuw record bij de mannen. Alleen Chris Evert heeft vaker de halve finales gehaald op een grandslamtoernooi, namelijk 52 keer.

Fritz, die zelf negende staat op de wereldranglijst, had tot aan deze wedstrijd nog geen set verloren in New York. Het verlies van de eerste set met 6-1 zal dan ook een tegenvaller voor hem zijn geweest.

Ondanks dat begon de 25-jarige Fritz sterk aan de tweede set met een lovegame, maar Djokovic, die elf jaar ouder is, brak de Amerikaan tijdens zijn tweede servicegame. Deze break bleek voldoende om ook de tweede set binnen te halen.

Fritz biedt moedig weerstand

In de derde set leek Fritz, die tot deze week nog nooit verder was gekomen dan de derde ronde in New York, Djokovic te kunnen breken toen hij bij een 3-2 voorsprong twee breakpoints kreeg op de service van de Serviër. Maar Djokovic liet zien waarom hij Djokovic is door zich vast te bijten in de game en zijn service te behouden.

Een game later was het Djokovic die toesloeg op de service van de Amerikaan. Daarna was het een strijd om de breaks. Fritz wist tot frustratie van Djokovic eindelijk een break te realiseren, maar vervolgens deed de Serviër hetzelfde om op 5-4 te komen.

In de daaropvolgende game had Djokovic moeite om de wedstrijd uit te serveren. Maar na een breakpoint van Fritz te hebben weggewerkt, maakte hij het op zijn tweede matchpoint af.

In de halve finales staat Djokovic opnieuw tegenover een Amerikaan. Frances Tiafoe (10) en Ben Shelton zullen vannacht uitmaken wie het mag opnemen tegen de man die 23 grand slams op zijn naam heeft staan.

Plaats een reactie