Alcaraz overwint dappere Arnaldi en bereikt kwartfinales US Open

Carlos Alcaraz heeft op indrukwekkende wijze voor het derde jaar op rij de kwartfinales bereikt op de US Open. De Spaanse titelverdediger en nummer één van de wereld versloeg de Italiaan Matteo Arnaldi met 6-3, 6-3, 6-4.

Arnaldi (ATP-61) had waarschijnlijk nooit verwacht dat hij bij zijn debuut in New York de laatste zestien zou halen. Zijn carrière speelde zich voornamelijk af op het challengerniveau in de afgelopen jaren.

Ondanks de indrukwekkende sfeer en zijn sterke tegenstander leek de 22-jarige Italiaan niet onder de indruk. Arnaldi toonde moed en hoewel zijn durf vaak werd afgestraft, was het toch vermakelijk om te zien. Hij wist zelfs een keer de service van Alcaraz te breken, tot groot plezier van het publiek. Helaas bleef het daarbij.

Roeblev verslaat Draper

Andrej Roeblev moest hard werken tegen Jack Draper (ATP-132). Hij werd twee uur lang bestookt met krachtige services en forehands van de Brit, maar uiteindelijk raakte de tank van Draper leeg: 3-6, 6-3, 6-3, 6-4.

Draper, eerder dit jaar nog de 38e van de wereld, maar door blessures gezakt, zorgde voor veel problemen met zijn harde slagen. Roeblev had aanvankelijk geen antwoord, maar toen de energie van de Brit afnam, nam de Rus de controle over.

Roeblev heeft al drie keer de kwartfinales bereikt op de US Open, waaronder vorig jaar. Hij heeft echter nog nooit de halve finales bereikt op een Grand Slam-toernooi. Hij hoopt dit jaar zijn eerste halve finale te bereiken in New York.

Plaats een reactie