Markéta Vondrousová bereikt kwartfinales US Open na zware strijd tegen Stearns

Markéta Vondrousová, de winnares van Wimbledon, heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De Tsjechische tennisster versloeg de Amerikaanse Peyton Stearns met 6-7(3), 6-3, 6-2.

In de kwartfinales zal Vondrousová het opnemen tegen Madison Keys. Keys wist in een Amerikaans onderonsje Jessica Pegula te verslaan met 6-1, 6-3.

Voor Stearns was Vondrousová de eerste tegenstander van wereldniveau. Eerder in het toernooi had Stearns al overwinningen behaald tegen Viktoriya Tomova (WTA-82), Clara Tauson (87) en Katie Boulter (61), die allemaal een lagere ranking hebben.

Gedurende het duel werd Stearns geconfronteerd met de klasse van Vondrousová. Hoewel Stearns de tiebreak wist te winnen en daarvoor een ovationeel applaus ontving, nam ze daarna te veel risico’s door het enthousiasme. Vondrousová bleef daarentegen kalm, wachtte geduldig op haar kansen en won voornamelijk door haar solide spel.

Keys overtuigend sterker dan Pegula

Jessica Pegula, die vorig jaar de kwartfinales bereikte in New York en dit jaar op de Australian Open en Wimbledon, speelde te voorzichtig en afwachtend tegen Madison Keys. Ze kreeg gedurende de hele wedstrijd slechts één breekkans, die ze weliswaar benutte om op 3-3 in de tweede set te komen, maar daarna geen enkele game meer won.

Keys stond in 2017 in de finale van de US Open, waarin ze verloor van haar landgenote Sloane Stephens. In 2018 bereikte ze de kwartfinales.

Jabeur uitgeschakeld

Later op de avond moest Ons Jabeur, de verliezend finaliste van vorig jaar, het veld ruimen. De als vijfde geplaatste Tunesische verloor met 2-6, 4-6 van de Chinese Zheng Qinwen (23).

Jabeur, die dit jaar en vorig jaar ook al verliezend finaliste was op Wimbledon, kampte de hele week al met griep. Ze was in haar eerste wedstrijd al bijna uitgeschakeld en had ook in haar tweede partij moeite. Tegen Zheng bleek dat ze nog steeds niet helemaal fit was.

Hoewel de eerste opslag van Zheng matig was, compenseerde ze dit met agressieve returns en krachtige forehands. Dit resulteerde in haar eerste kwartfinaleplaats op een grandslamtoernooi.

Plaats een reactie