Djokovic naar kwartfinales US Open na overwinning op Gojo

Novak Djokovic heeft zich in New York geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De Servische tennisser, die al 23 grandslamtitels op zijn naam heeft staan, versloeg de Kroaat Borna Gojo in drie sets: 6-2, 7-5, 6-4.

Na een zware derde ronde tegen Laslo Djere, verliep de vierde ronde een stuk soepeler voor de 36-jarige Djokovic. Hij maakte slechts twaalf onnodige fouten, terwijl zijn tegenstander uit Kroatië, die bekend staat om zijn sterke service, veertig onnodige fouten maakte en vijf keer zijn servicebeurt verloor.

Het neutraliseren van de service van Gojo was de sleutel tot de overwinning. Djokovic zei: “Ik wist dat Borna een sterke speler is met krachtige slagen, vooral zijn service en forehand. Bovendien beweegt hij goed voor zo’n grote kerel. Het neutraliseren van zijn service was cruciaal in de wedstrijd. Ik ben blij dat ik zonder setverlies door ben.”

In de kwartfinales staat Djokovic tegenover de Amerikaan Taylor Fritz, die ook 1.96 meter lang is. Fritz, de nummer negen van de wereld, had weinig moeite om zich te plaatsen voor de laatste acht. Hij versloeg qualifier Dominic Stricker met 7-6 (2), 6-4, 6-4.

Fritz sloeg iets meer dan de helft (55%) van zijn eerste services binnen de lijnen. Als de bal in het vak landde, resulteerde dit vaak in een direct punt dankzij zijn 17 aces.

Derde Amerikaan bij de laatste acht

Naast Ben Shelton en Francis Tiafoe is Taylor Fritz de derde Amerikaan die de kwartfinales heeft bereikt in New York. De kans dat Fritz de halve finales haalt, is echter klein. Hij heeft al zijn zeven eerdere ontmoetingen met Djokovic verloren. Fritz zei: “Ik hoop ooit nog eens van hem te winnen. Een kwartfinale op de US Open zou een mooi moment zijn om dat te bereiken.”

Francis Tiafoe bereikte net als in 2022 de laatste acht door Rinky Hijikata met weinig moeite te verslaan (6-4, 6-1, 6-4). Hijikata had in New York al drie spelers verslagen die hoger op de ranglijst staan, maar tegen Tiafoe zat een verrassing er nooit in.

De 20-jarige Ben Shelton, bekend om zijn krachtige services van rond de 240 km per uur, versloeg in de vierde ronde zijn landgenoot Tommy Paul (6-4, 6-3, 4-6, 6-4) en plaatste zich daarmee ook voor de kwartfinales.

Plaats een reactie