Muchová bereikt voor het eerst kwartfinales US Open

Karolína Muchová heeft op de US Open voor het eerst de kwartfinales bereikt. De Tsjechische, die de tiende plaats op de wereldranglijst inneemt, versloeg de Chinese Wang Xinyu met 6-3, 5-7, 6-1.

Gauff verslaat Wozniacki in enerverende wedstrijd

Coco Gauff weet wat het is om in de kwartfinales van de US Open te staan, aangezien ze daar vorig jaar ook al in slaagde. De 19-jarige, die de zesde plaats op de wereldranglijst inneemt, was Caroline Wozniacki de baas in een spannende wedstrijd met 6-3, 3-6, 6-1.

Hoewel Gauff slordig begon en een 2-0 achterstand moest goedmaken, nam ze al snel de controle over de wedstrijd. Wozniacki, die twee keer in de finale van het Amerikaanse grandslamtoernooi heeft gestaan, gaf echter niet op en bleef vechten. In de tweede set kreeg ze de overhand en maakte Gauff de ene na de andere fout.

Na de tweede set nam Gauff even een pauze. Hoewel ze haar service nog verloor, profiteerde ze van het feit dat Wozniacki vermoeid raakte. Gauff kon doorgaan en won zes games op rij.

Alleen de tweede set was spannend

De wedstrijd tussen Muchová en Wang was alleen spannend in de tweede set. Muchová, die dit jaar verliezend finalist was op Roland Garros, wist drie keer een break achterstand goed te maken. De 21-jarige Chinese, die op de 53e plaats staat op de WTA-ranglijst, sloeg echter toe bij 5-5 en had zes setpoints nodig om een derde set af te dwingen.

Wang, die dit jaar het damesdubbelspel op Roland Garros won, leek haar beste tennis al te hebben gespeeld, want in de derde set namen haar fouten toe en waren veel van haar slagen niet goed afgedwongen.

In de kwartfinale zal Muchová het opnemen tegen Sorana Cirstea (WTA-30), die Belinda Bencic heeft verslagen.

Plaats een reactie