US Open: Rybakina uitgeschakeld, Gauff naar vierde ronde

Jelena Rybakina is er niet in geslaagd om de derde ronde van de US Open te overleven. De nummer vier van de plaatsingslijst verloor van Sorana Cirstea (30) met 3-6, 7-6 (6), 4-6.

Rybakina kreeg extra rust na haar eerste ronde wedstrijd, omdat haar volgende tegenstander Anja Tomljanovic zich had afgemeld. Desondanks was het Cirstea die de leiding nam. De Roemeense dicteerde het spel en gaf in de eerste set niets weg.

De Kazachse herstelde zich echter en had na twee gemiste setpunten op 6-5 ook drie setpunten nodig in de tiebreak om de stand gelijk te trekken naar 1-1 in sets.

In de beslissende set kwam de 33-jarige Roemeense, die nog nooit de vierde ronde had bereikt, al snel op een voorsprong van 4-1.

Coco Gauff had opnieuw drie sets nodig om de volgende ronde te bereiken. De Amerikaanse (6) versloeg de Belgische Elise Mertens (WTA-32) met 3-6, 6-3, 6-0.

Gauff, die in de eerste ronde de Duitse Siegemund in drie sets versloeg, gaf Mertens de eerste break met een dubbele fout op 3-3.

Mertens, die al twee keer in de kwartfinales heeft gestaan, speelde nauwkeurig en won de eerste set met nog een break. Gauff overleefde vijf breekkansen in het begin van de tweede set en kwam daarna op stoom.

De foutenlast van Mertens nam toe en de Amerikaanse wist haar fans te vermaken door de laatste tien games allemaal te winnen. In de volgende ronde staat ze tegenover voormalig nummer 1 Caroline Wozniacki.

Plaats een reactie