Sabalenka verslaat Burel met overtuiging in derde ronde van US Open

Geschiedenis herhaalt zich op de US Open voor Aryna Sabalenka en Clara Burel. Net als vorig jaar stonden ze tegenover elkaar in de derde ronde en opnieuw wist Burel slechts twee games te winnen. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in 6-0, 6-2, terwijl het dit jaar 6-1, 6-1 werd.

De nummer twee van de wereld uit Belarus was zaterdag na precies een uur spelen klaar met de Franse nummer 62 van de WTA-ranking.

Burel had grote moeite om de krachtige slagen van Sabalenka terug te spelen. Haar returns waren zwak, terwijl Sabalenka, dit jaar winnares van de Australian Open, juist indrukwekkende returns liet zien.

Met deze overwinning bereikt Sabalenka de vierde ronde. De afgelopen twee jaar bereikte ze telkens de halve finales. In de volgende ronde zal ze spelen tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA 14), die met 6-3 en 6-4 te sterk was voor de Belgische qualifier Greet Minnen (WTA 97).

Ook Jessica Pegula heeft de vierde ronde van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Amerikaanse versloeg Jelina Svitolina met 6-4, 4-6, 6-2.

Beide tennissters begonnen slordig, maar naarmate de wedstrijd vorderde, verbeterde het niveau aanzienlijk. Svitolina had weinig kans in de servicegames van Pegula, maar raakte niet in paniek en wachtte geduldig af. Haar kans kwam in de tiende game, waarin ze haar eerste breekpunt kreeg en de stand gelijk trok naar 1-1 in sets.

Pegula liet zich niet van de wijs brengen, zelfs niet toen Svitolina maar liefst 14 punten op rij won op haar eigen service. Bij een stand van 2-2 was de Oekraïense even niet scherp en daar maakte de Amerikaanse gebruik van.

Zaterdag plaatste ook Madison Keys zich voor de vierde ronde in New York. De Amerikaanse versloeg de Russische Liudmila Samsonova in drie sets: 5-7, 6-2, 6-2.

Plaats een reactie