Djokovic vecht zich met moeite naar vierde ronde US Open

Het was geen gemakkelijke overwinning, maar tennisser Novak Djokovic heeft zich weten te plaatsen voor de vierde ronde van de US Open. Na een intense wedstrijd van ruim 3,5 uur wist de Serviër in vijf sets te winnen van zijn landgenoot Laslo Djere, met de setstanden 4-6, 4-6, 6-1, 6-1, 6-3.

Djokovic, die eerder deze week de eerste plaats op de wereldranglijst heroverde, begon niet sterk aan de wedstrijd. In het Arthur Ashe Stadium verloor Djokovic de eerste twee sets van de 28-jarige Djere en moest vervolgens alles op alles zetten om zich bij de laatste zestien te voegen.

In de eerste set verloor Djokovic direct zijn servicegame en ook in de tweede set werd hij gebroken door Djere.

Motiverende woorden

“Na het verliezen van de tweede set gaf ik mezelf een peptalk in de spiegel, omdat ik zo gefrustreerd was over mijn spel en het verloop van de wedstrijd”, vertelde Djokovic na afloop. Deze motiverende woorden bleken effectief, want hij wist de derde set overtuigend met 6-1 naar zich toe te trekken, als 23-voudig grandslamwinnaar.

De energie van Djere, de nummer 38 van de wereld, begon daarna langzaam weg te vloeien en Djokovic wist ook de vierde set met dezelfde cijfers te winnen.

In de beslissende vijfde set liet Djokovic zoals altijd zien dat hij er is op de cruciale momenten. Hij wist meteen een break te plaatsen tegen zijn landgenoot. Djokovic serveerde de wedstrijd vervolgens uit en bij het tweede matchpoint was het raak voor de 36-jarige Djokovic.

In de vierde ronde zal Djokovic het opnemen tegen de Kroaat Borna Gojo. Deze speler staat op de 105e plaats van de wereldranglijst en versloeg in de derde ronde de Tsjech Jiri Vesely in drie sets.

Plaats een reactie