Alcaraz verliest eerste set, maar bereikt vierde ronde US Open

Carlos Alcaraz heeft in de derde ronde van de US Open voor het eerst een set verloren. Ondanks dit verlies wist de titelverdediger zich ten koste van Daniel Evans te plaatsen voor de laatste zestien met een eindstand van 6-2, 6-3, 4-6, 6-3.

Alcaraz speelde ongebruikelijk slordig. Hij leek af en toe gefrustreerd, vooral in de laatste twee sets. Toen hij in de derde set met 3-4 achter kwam te staan, uitte de jonge Spanjaard zijn frustratie op zichzelf. Hoewel er kansen waren om de achterstand goed te maken, liet Alcaraz deze mogelijkheden tot zijn eigen ongenoegen onbenut.

In de vierde set moest Alcaraz opnieuw hard vechten voor de punten. De 33-jarige Evans (ATP-28) gaf alles, maar moest uiteindelijk bij 3-2 een break toestaan. Tot verbazing van de Brit viel een indrukwekkende forehand van Alcaraz op breakpoint precies op de achterlijn.

Evans, die in de vorige ronde Botic van de Zandschulp in vier sets versloeg, gooide uit frustratie een paar keer met zijn racket en kreeg daarvoor een waarschuwing van de umpire. Na een wedstrijd van 3 uur en 12 minuten moest de Brit zich gewonnen geven.

Tegen Arnaldi

In de vierde ronde staat Alcaraz tegenover de 22-jarige Italiaan Matteo Arnaldi. De nummer 61 van de wereld verraste iedereen door in drie sets de Brit Cameron Norrie (ATP-16) te verslaan met een eindstand van 6-3, 6-4, 6-3.

Plaats een reactie