Swiatek en Muchová veilig naar derde ronde US Open

Iga Swiatek heeft op overtuigende wijze een plek in de derde ronde van de US Open veroverd. De 22-jarige Poolse titelverdedigster gaf de Sloveense Kaja Juvan een flinke nederlaag met 6-0, 6-1.

Juvan, die op de 145e plaats staat op de wereldranglijst, werd vanaf het begin van de wedstrijd overklast. Swiatek had alle vrijheid om te variëren in haar spel en hoefde niet eens voluit te gaan om de punten binnen te halen. Juvan daarentegen kon weinig uitrichten en wist slechts negen punten te scoren in de eerste set.

Het werd niet veel beter voor Juvan in de rest van de wedstrijd, hoewel ze wel haar eerste game wist te winnen na negen verloren games. Dit feit vierde ze uitbundig. Daarna was er echter weinig meer om te juichen en Swiatek haalde de overwinning gemakkelijk binnen, als nummer 1 van de wereld.

Muchová ook naar derde ronde

Ook Karolína Muchová heeft de derde ronde bereikt in New York. De Tsjechische, die op de 10e plaats staat op de ranglijst, had het in de eerste set nog lastig tegen de Amerikaanse Taylor Townsend, maar wist haar uiteindelijk met 7-6 (0), 6-3 te verslaan. Townsend, die vorig jaar de finale bereikte in het damesdubbelspel in New York en dit jaar ook op Roland Garros speelde, begon sterk aan de wedstrijd.

Met krachtige slagen vanaf de baseline en uitstekend netwerk wist ze al snel een break te pakken. Townsend (WTA-132) wist echter maar één van de zes breekkansen te benutten. Muchová kreeg er slechts één, maar wist deze wel te benutten en speelde een sterke tiebreak.

In het vervolg van de wedstrijd had de verliezend finaliste van Roland Garros constant de overhand.

Plaats een reactie