Sabalenka domineert met krachtige slagen, Jabeur wint benauwde wedstrijd tegen tiener Nosková

Aryna Sabalenka heeft met gemak de derde ronde bereikt op de US Open. De als tweede geplaatste Belarussische, winnares van de Australian Open dit jaar, had geen enkele moeite om de Britse Jodie Burrage (WTA-96) te verslaan met 6-3, 6-2.

Burrage speelt voor het eerst op een grandslamtoernooi buiten Wimbledon. In Londen heeft ze dit jaar slechts één wedstrijd gewonnen tijdens haar drie deelnames.

Het is dan ook niet verrassend dat ze Sabalenka geen moment heeft kunnen uitdagen. De halvefinaliste van 2021 en 2022 won de meeste rally’s met krachtige slagen vanaf de baseline. Ze gaf wel twee breekkansen weg door onnodige fouten, maar wist deze zonder genade weg te werken.

Pegula wacht nu Svitolina na overwinning

Ook Jessica Pegula hoefde niet al te veel moeite te doen. De Amerikaanse nummer drie van de wereld had slechts een uur en vijftien minuten nodig om Patricia Tig te verslaan met 6-3, 6-1.

Pegula, die dit toernooi slechts acht games heeft verloren, staat nu tegenover Jelina Svitolina. De Oekraïense, gecoacht door Raemon Sluiter, versloeg Anastasia Pavljoetsjenkova uit Rusland met 5-7, 6-4, 6-4.

Svitolina was constant de mindere in de lange rally’s en besloot na het verlies van de eerste set sneller voor de winnende slag te gaan. Dit had succes en na een slopende wedstrijd van bijna drie uur behaalde ze de overwinning.

Jabeur gaat door na spannende overwinning

Ons Jabeur moest flink aan de bak om de derde ronde in New York te bereiken. De nummer vijf van de wereld versloeg de Tsjechische tiener Linda Nosková met 7-6 (7), 4-6, 6-3.

De Tunesische, verliezend finaliste van vorig jaar en de afgelopen twee edities van Wimbledon, leek lange tijd de overhand te hebben in de wedstrijd tegen de 18-jarige hardhitter Nosková, die eerder al van Jabeur had gewonnen. Nosková kwam in de derde set op voorsprong, maar Jabeur wist het tij te keren.

In haar eerste ronde had Jabeur het af en toe moeilijk. “Ik voel me nog steeds niet honderd procent, maar het spelen in de avond hielp wel. Ik hoop dat mijn herstel zich voortzet.”

Plaats een reactie