Jannik Sinner keert terug op ABN Amro Open in 2024

Jannik Sinner heeft bevestigd dat hij zal deelnemen aan de 51ste editie van het ABN Amro Open, dat plaatsvindt van 10 tot en met 18 februari in Ahoy. De 22-jarige Italiaan, momenteel de nummer zes van de wereld, bereikte vorig jaar de finale in Rotterdam.

Met de komst van Sinner zijn beide finalisten van de vorige editie nu bevestigd. Eerder werd al aangekondigd dat de Rus Daniil Medvedev, momenteel de nummer drie van de wereld, zijn titel zal verdedigen.

“Jannik is een van de jonge twintigers die momenteel opstaan om de komende jaren het tennis te domineren”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Wildcard op 18-jarige leeftijd

Dit is de derde keer dat de Italiaan deelneemt aan het toernooi. Hij maakte zijn debuut in Ahoy in 2020.

“Jannik Sinner is een mooi voorbeeld van ons beleid om Nederlandse en internationale toptalenten de kans te geven om op het hoogste niveau te spelen. De wildcard die we hem gaven toen hij 18 was, heeft zich dubbel en dwars uitbetaald”, aldus Krajicek.

Sinner en Medvedev zijn momenteel actief op de US Open en hebben de derde ronde bereikt van het grandslamtoernooi in New York.

Bekijk hieronder een interview met Jannik Sinner en de samenvatting van de finale van het ABN Amro Open in Rotterdam:

Plaats een reactie