Wozniacki maakt indruk en bereikt derde ronde US Open

Caroline Wozniacki heeft haar comeback op een grandslamtoernooi bekroond met een plek in de derde ronde van de US Open. De voormalig nummer 1 van de wereld wist in het Arthur Ashe Stadium Petra Kvitová uit Tsjechië te verslaan. Na een intense wedstrijd van ruim twee uur was de eindstand 7-5 7-6 (5).

De 33-jarige Deense maakt momenteel een opmerkelijke comeback. Haar laatste grandslamtoernooi speelde ze begin 2020 op de Australian Open. Daarna stopte Wozniacki met tennis en kreeg ze twee kinderen. Deze maand keerde ze echter terug op de tennisbaan.

“Als je me drie jaar geleden had gevraagd, zou ik nooit gedacht hebben dat ik hier weer zou staan om te spelen”, reageerde Wozniacki. “Maar het voelt heel speciaal om terug te zijn en de nummer 11 van de wereld te verslaan.”

Spannende strijd

Wozniacki, die twee keer de finale van de US Open verloor, begon de wedstrijd meteen met het inleveren van haar service, maar wist direct terug te breken. Wat volgde was een intense strijd tussen de verdedigende Wozniacki en de aanvallende Kvitová.

De Deense speelde met veel plezier en had de wedstrijd in de tweede set kunnen beslissen bij een stand van 5-4, maar miste twee matchpoints. Uiteindelijk lukte het haar wel in de tiebreak.

In de volgende ronde zal Wozniacki het opnemen tegen de Amerikaanse Jennifer Brady.

Plaats een reactie