Ruud sneuvelt in tweede ronde US Open: Zhang verrast finalist van vorig jaar

Casper Ruud heeft al vroeg in het toernooi afscheid moeten nemen van de US Open. De nummer 5 van de wereld en finalist van vorig jaar werd verrassend verslagen door de Chinese speler Zhizhen Zhang in een spannende wedstrijd die vijf sets duurde: 6-4 5-7 6-2 0-6 6-2.

Na ruim drie uur spelen stapte de 26-jarige Zhang als winnaar van de baan. Hij schreef geschiedenis door als eerste Chinese man ooit een speler uit de topvijf te verslaan sinds de invoering van de ATP-lijst in 1973. Vorig jaar verloor Zhang nog in de openingsronde van de Nederlander Tim van Rijthoven.

Ruud geïrriteerd

In de laatste set raakte Ruud duidelijk geïrriteerd nadat Zhang direct in de eerste game een break plaatste. De Noorse speler uitte zijn frustraties richting de umpire.

Ruud had het ook al moeilijk in de eerste ronde, waarin hij in vier sets wist te winnen van de Amerikaan Emilio Nava. De wedstrijd duurde 3 uur en 16 minuten en eindigde in een stand van 7-6 (5) 3-6 6-4 7-6 (5).

De 24-jarige Ruud bereikte vorig jaar de finale in New York, maar moest toen zijn meerdere erkennen in Carlos Alcaraz. Dit jaar heeft de Scandinaviër wisselende resultaten behaald op de grandslams. Hij haalde de finale op Roland Garros, maar werd in de tweede ronde uitgeschakeld op zowel de Australian Open als Wimbledon.

Plaats een reactie