Einde carrière Isner na nederlaag in tweede ronde US Open, Sinner en Zverev door

John Isner heeft zijn laatste enkelspel tenniswedstrijd gespeeld. Op de US Open verloor hij in vijf sets van zijn landgenoot Michael Mhoh.

De 38-jarige Isner kondigde zijn afscheid al aan voorafgaand aan de US Open. Hij zal herinnerd worden als de speler die het langstdurende duel in de geschiedenis heeft gespeeld. In 2010 duurde zijn wedstrijd tegen Nicolas Mahut op Wimbledon elf uur en vijf minuten. Het duel werd over drie dagen gespeeld. Isner won de vijfde set met 70-68.

De Amerikaan, die 2,08 meter lang is, heeft in totaal zestien titels veroverd. Vijf jaar geleden bereikte hij de halve finales op Wimbledon, zijn beste resultaat in een grandslamtoernooi. In zijn carrière sloeg Isner in totaal 14.459 aces, een record op de ATP-tour in het moderne tijdperk.

Sinner en Zverev gaan door

Jannik Sinner heeft zonder problemen de derde ronde bereikt. In een Italiaans onderonsje versloeg Sinner, de nummer zes op de ATP-ranglijst, Lorenzo Sonego met 6-4, 6-2, 6-4. Ook Alexander Zverev, de nummer twaalf van de wereld, versloeg een landgenoot in de tweede ronde in New York. Zverev was met 7-6, 3-6, 6-4, 6-3 te sterk voor Daniel Altmaier.

Hubert Hurkacz (nummer 17) verloor in drie sets van de ongeplaatste Jack Draper en is uitgeschakeld op de US Open.

Plaats een reactie