Ongeplaatste Stricker verrast Tsitsipás, Djokovic maakt geen fout

Stéfanos Tsitsipás is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de US Open. De nummer 7 van de ATP-ranglijst verloor in vijf sets van de ongeplaatste Dominic Stricker.

Tsitsipás verloor de eerste set met 7-5. Daarna vocht de Griek zich terug en won hij twee tiebreaks om een voorsprong te nemen. Ook de vierde set werd beslist in een tiebreak, maar deze ging met 8-6 naar Stricker.

In de vijfde set zette de Zwitser (nummer 128 van de wereld) door en versloeg hij Tsitsipás met 6-3. Hiermee is Tsitsipás de tweede top-tien speler die uit het toernooi ligt, na Holger Rune.

Veel winners voor beide spelers

Tsitsipás speelde een goede wedstrijd met 71 winners, maar faalde op cruciale momenten. Hij miste zijn kans om de wedstrijd te winnen toen hij op 5-3 in de vierde set serveerde. Daarna raakte hij de weg kwijt en werd hij overrompeld door Stricker in de vijfde set.

De 21-jarige Stricker liet zich niet van de wijs brengen door zijn eigen fouten en sloeg toe op zijn eerste matchpoint met zijn 79ste winner van de wedstrijd.

Djokovic overtuigend door

Novak Djokovic heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. De 23-voudig grandslamkampioen verloor slechts zes games tegen de Spanjaard Benabé Zapata Miralles.

Na bijna twee uur spelen stond er een duidelijke eindstand op het scorebord: 6-4, 6-1, 6-1.

“Het waren zware omstandigheden, vooral in de eerste set. Na de eerste set werd het makkelijker toen de hele baan in de schaduw lag. Ik begon niet geweldig, maar in de tweede en derde set lag mijn niveau veel hoger”, aldus de Servische nummer 2 van de wereld.

“Ik voel dat ik nog beter kan en gelukkig is er op grand slams een rustdag na elke wedstrijd, zodat ik aan dingen kan werken.”

Ook Swiatek en Gauff gaan door

Bij de vrouwen heeft de nummer 1 van de WTA-ranglijst, Iga Swiatek, zich ook geplaatst voor de volgende ronde. De Poolse won met 6-3, 6-4 van de Australische Darja Gavrilova.

Ook Coco Gauff bereikte gemakkelijk de volgende ronde. De nummer 6 van de wereld was met 6-3, 6-2 snel klaar met de Russische Mirra Andrejeva (nummer 68).

Thiem geeft op

Voor Dominic Thiem, de winnaar van het toernooi in 2020, eindigde de US Open teleurstellend. De Oostenrijker staakte de strijd tegen Ben Shelton vanwege misselijkheid en ademhalingsproblemen. De Amerikaan, de nummer 47 van de wereld, stond met 7-6, 1-0 voor toen Thiem opgaf.

Plaats een reactie