Alcaraz wint gemakkelijk in eerste ronde US Open

Carlos Alcaraz heeft zich in de eerste ronde van de US Open zonder veel moeite geplaatst voor de volgende ronde. De als eerste geplaatste Spanjaard zag zijn tegenstander Dominik Köpfer vroegtijdig opgeven.

Op het moment van opgave stond Alcaraz met 6-2, 3-2 voor. Köpfer had in de eerste set zijn enkel geblesseerd en bleef daar last van houden.

In de volgende ronde zal Alcaraz het opnemen tegen Lloyd Harris. De Zuid-Afrikaan versloeg in de eerste ronde de Argentijn Guido Pella in drie sets: 7-6 (5), 6-4, 6-4. De winnaar van het duel tussen Alcaraz en Harris zal het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Botic van de Zandschulp en de Brit Dan Evans.

Sinner ook probleemloos door

Ook Jannik Sinner had geen problemen in de eerste ronde. De Italiaanse nummer zes van de wereld versloeg Yannick Hanfmann met 6-3, 6-1, 6-1. Hoewel Hanfmann zich dapper verweerde en vooral in de tweede en derde set veel games naar deuce gingen, werd het nooit echt spannend. De wedstrijd duurde bijna 2,5 uur.

Plaats een reactie