US Open: Coco Gauff wint in driesetter van tijdrekker Laura Siegemund

Coco Gauff heeft met enige moeite de tweede ronde van de US Open bereikt. De 19-jarige Amerikaanse had drie sets en bijna drie uur nodig om de Duitse Laura Siegemund te verslaan met 3-6, 6-2, 6-4.

Gauff, die vorige week het toernooi van Cincinnati won en wordt gezien als een van de titelfavorieten samen met Iga Swiatek en Aryna Sabalenka, had in de eerste set moeite met de gevarieerde slagen van de zestien jaar oudere Duitse.

Tijdrekken door Siegemund

In de tweede set kreeg Gauff, de nummer 6 van de wereld, meer controle over het spel van de nummer 121 van de wereld en brak haar al in de eerste game, die maar liefst 26 minuten duurde. Siegemund moest vervolgens haar tactiek aanpassen en probeerde Gauff te ontregelen door het spel continu te vertragen.

De Amerikaanse klaagde hierover bij de scheidsrechter en in de derde set kreeg Siegemund een strafpunt voor tijdrekken. Toen Gauff werd gevraagd naar het duel, was haar enige passende antwoord: “Langzaam”.

Siegemund was op haar beurt niet te spreken over het thuispubliek dat haar regelmatig uitfloot en zelfs applaudisseerde als ze haar eerste service miste. “Ik ben erg teleurgesteld over hoe de mensen mij hebben behandeld”, snikte ze. “Ze hadden geen respect voor mij, ze hadden geen respect voor mijn spel, ze hadden geen respect voor tennis. Dit doet heel veel pijn.”

“Dit soort oneerlijk en respectloos gedrag tegenover een niet-Amerikaanse speelster heb ik alleen hier op deze baan meegemaakt. Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik huil tijdens een persconferentie.”

Geslaagde comeback voor Wozniacki

Caroline Wozniacki maakte een succesvolle rentree in een grandslamtoernooi door de Russische qualifier Tatiana Prozorova te verslaan met 6-3, 6-2.

De 33-jarige Deense stopte drie jaar geleden met tennis, kreeg twee kinderen en maakte eerder deze maand haar comeback. Bij de US Open was ze twee keer verliezend finaliste, in 2009 en 2014.

De 19-jarige debutante Prozorova kon het Wozniacki niet moeilijk maken bij haar terugkeer in New York. De Russische werd meteen gebroken, brak nog wel terug, maar kon niet opboksen tegen de degelijkheid van de Deense.

Geen problemen voor Swiatek

Ook titelverdedigster Iga Swiatek plaatste zich zonder problemen voor de tweede ronde in New York. De nummer één van de wereld maakte binnen een uur korte metten met de Zweedse Rebecca Peterson: 6-0, 6-1.

De 22-jarige Poolse gunde haar tegenstandster in de eerste set slechts acht punten. Peterson kreeg in de eerste game van de tweede set drie breekpunten, maar slaagde er niet in om Swiatek te breken. Ze kwam even later wel op 1-1, maar was daarna, net als in de eerste set, kansloos.

Plaats een reactie