Madison Keys verslaat Arantxa Rus in eerste ronde van US Open

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de eerste ronde van de US Open te overleven. De Nederlandse nummer 45 van de wereld kon niet op tegen Madison Keys (WTA-16) en verloor met 2-6, 4-6.

In de eerste vier games kreeg Rus drie breekpunten en genoeg kansen om haar eigen servicegame te behouden, maar alle games gingen naar de Amerikaanse, die vervolgens gemakkelijk de set won.

Keys, die in 2017 de finale van de US Open bereikte en slechts twee van haar laatste 33 eersterondepartijen op grandslamtoernooien verloor, drukte halverwege de tweede set door.

Rus kreeg geen enkele kans meer om terug te breken en zag Keys op haar tweede matchpoint toeslaan.

Ons Jabeur worstelt zich naar tweede ronde

Tunesische tennisster Ons Jabeur heeft met moeite de tweede ronde van de US Open bereikt. De verliezend finaliste van vorig jaar had het zwaar tegen Camila Osorio en won uiteindelijk met 7-5, 7-6 (4).

Twee jaar geleden versloeg Jabeur Osorio al in New York, maar dit keer duurde de wedstrijd veel langer. Beide speelsters hadden moeite met hun service en scoorden meer punten op de opslag van hun tegenstander dan op hun eigen service.

Jabeur kreeg twee matchpoints op 5-3, maar faalde. Ze had echter meer succes in de tiebreak en pakte de overwinning op haar derde matchpoint.

Tijdens de wedstrijd had Jabeur meerdere keren medische hulp nodig. “Het was geen gemakkelijke wedstrijd en ik voelde me vandaag ook niet op mijn best”, zei ze na afloop.

Plaats een reactie