Djokovic herovert nummer één-positie met overtuigende overwinning in eerste ronde US Open

Novak Djokovic heeft zonder enige problemen de eerste ronde van de US Open doorstaan. De 36-jarige Serviër versloeg de tien jaar jongere Fransman Alexandre Muller in drie sets: 6-0, 6-2, 6-3.

Vorig jaar ontbrak de 23-voudig grandslamwinnaar in New York omdat hij zich niet had laten vaccineren tegen het coronavirus. Hierdoor verdedigt hij geen punten bij de US Open, waardoor één overwinning al genoeg was om na het toernooi de nummer één-positie over te nemen van Carlos Alcaraz, die hooguit geen punten verliest bij titelprolongatie na zijn eindzege in 2022.

“Ik begon enorm sterk”, analyseerde Djokovic zijn eerste ronde wedstrijd, waarbij hij zijn tegenstander Muller geen enkele game gunde in de eerste set.

In het vervolg bood de Fransman iets meer weerstand tegen Djokovic en in de derde set ging het zelfs gelijk op tot 3-3, maar uiteindelijk behaalde Djokovic toch een 3-0 overwinning na twee breaks.

Djokovic heeft het Amerikaanse grandslamtoernooi al drie keer gewonnen, voor het laatst in 2018. In de tweede ronde staat hij tegenover de Spanjaard Bernabe Zapata Miralles.

Griekspoor tegen jonge Fransman

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp komen vanavond voor het eerst in actie op het hardcourt van New York.

Griekspoor neemt het in de eerste ronde op tegen Arthur Fils, een 19-jarige Fransman. De 27-jarige Haarlemmer hoopt op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen het zelfvertrouwen van zijn titel in Rosmalen en de recente finaleplaats in Washington weer terug te vinden.

Van de Zandschulp begint zijn toernooi in New York tegen de Australiër Jordan Thompson.

Plaats een reactie