Eerste stunt op US Open: Carballés schakelt Rune uit in eerste ronde

In een verrassende wending heeft Roberto Carballés Holger Rune uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De Spanjaard versloeg de nummer vier van de wereld met 6-4, 4-6, 6-3, 6-2 in New York.

Carballés, 30 jaar oud en momenteel gerangschikt als nummer 63 van de wereld, heeft in zijn 22 voorgaande grandslamtoernooien slechts één keer de derde ronde bereikt. Desondanks speelde hij uitstekend en liet hij zich niet van de wijs brengen door de tien jaar jongere Deen.

In de derde set liet Rune zich behandelen aan zijn bovenbeen, en in de daaropvolgende set raakte hij verwikkeld in een discussie met de umpire. Carballés bleef gefocust, gaf de Deen geen kans om het tij te keren en sloeg toe op zijn eerste matchpoint.

Plaats een reactie