Tennislegendes Navratilova en Evert uiten bezwaren tegen WTA Masters in Saudi-Arabië

Voormalig tennissterren Martina Navratilova en Chris Evert hebben hun zorgen geuit over het idee om de WTA Masters in Saudi-Arabië te organiseren. In juni stelde WTA-voorzitter Steve Simon voor om het toernooi voor de beste acht speelsters ter wereld in de toekomst naar Saudi-Arabië te verplaatsen. Hij erkende echter dat dit een “lastige en complexe optie” zou zijn.

“Ik zou daar persoonlijk zeker niet spelen”, vertelde Navratilova aan Amerikaanse journalisten vlak voor de US Open. Evert steunde haar standpunt en bracht de kwestie van mensenrechten in het land ter sprake. “Ik ben tegen, maar ik heb geen stemrecht.”

Daarentegen zal de Next Gen ATP Finals, het toernooi voor de beste mannelijke tennistalenten van het seizoen, vanaf het einde van dit jaar wel in Saudi-Arabië plaatsvinden. Djedda is door de ATP gekozen als speelstad tot en met 2027.

Deze westelijke kustplaats vervangt Milaan, waar het toernooi sinds de oprichting in 2017 werd gehouden. Onder andere Jannik Sinner (2019) en Carlos Alcaraz (2021) hebben het toernooi gewonnen en behoren nu tot de wereldtop.

De prijzenpot van de Next Gen ATP Finals bedraagt dit jaar een recordbedrag van 2 miljoen dollar (ongeveer 1,84 miljoen euro).

Plaats een reactie