Griekspoor strandt in tweede ronde van Winston-Salem: teleurstellend resultaat voor US Open

Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd om verder te komen dan de tweede ronde van het ATP-toernooi van Winston-Salem, vlak voor de start van de US Open. De Nederlandse nummer 25 van de wereld leek niet in topvorm te zijn en verloor uiteindelijk van de Australiër Max Purcell (ATP-47) met 6-7 (4), 6-7 (2).

Griekspoor, die als tweede geplaatst was, zag in de vorige ronde zijn tegenstander Jack Draper opgeven. Maar dit keer leek hij zelf niet fit te zijn. Ondanks dat wist hij zijn eigen servicegames redelijk makkelijk te behouden, behalve op 2-2. Purcell wist Griekspoor te breken, maar Griekspoor herstelde de schade niet veel later.

De 27-jarige Haarlemmer leek daarna door te drukken, maar Purcell was alert en dwong een tiebreak af. Griekspoor kwam op een 4-3 voorsprong in de tiebreak, maar verloor vervolgens beide servicepunten. Purcell maakte geen fouten en profiteerde optimaal.

Na de eerste set vroeg Griekspoor om een medische time-out vanwege een blessure aan zijn schouder, maar hij besloot toch door te spelen. In zijn eerste servicegame wist hij nog drie breakpunten te overleven, maar in de volgende game lukte dat niet meer. Griekspoor sloeg minder dan de helft van zijn eerste services in en maakte ook nog eens zes dubbele fouten.

Purcell liep eenvoudig uit naar een 5-2 voorsprong. Griekspoor wist dankzij enkele mooie slagen nog een tiebreak af te dwingen, maar kwam al snel op achterstand. Hij leek gefrustreerd en kon weinig meer uitrichten.

Eerder werd Botic van de Zandschulp al uitgeschakeld in Winston-Salem. Hij maakte zijn rentree na een enkelblessure.

Plaats een reactie