Spannende finale tussen Alcaraz en Djokovic in Cincinnati

Carlos Alcaraz en Novak Djokovic staan zondagavond tegenover elkaar in de finale van het tennistoernooi in Cincinnati. Alcaraz wist een matchpoint te overleven in zijn halve finale tegen Hubert Hurkacz uit Polen: 2-6 7-6 (4) 6-3. Djokovic, de nummer 2 van de wereld, versloeg de Duitser Alexander Zverev met 7-6 (5) 7-5.

Het toernooi in Cincinnati heeft een gedroomde finale gekregen. Het is ook een herhaling van de spannende eindstrijd op Wimbledon eerder dit jaar, die Alcaraz na 4,5 uur in vijf sets wist te winnen.

Djokovic versloeg de Spanjaard eerder dit seizoen in de halve finale van Roland Garros, zij het nadat Alcaraz last kreeg van kramp. “Laten we nu kijken wie de beste is op hardcourt”, zei de Serviër.

Afgeleid door vuurwerk

De 36-jarige Djokovic raakte afgeleid tijdens zijn halve finale tegen Zverev door vuurwerk dat werd afgestoken bij een nabijgelegen pretpark. “Ik speelde sowieso niet mijn beste wedstrijd, maar gelukkig kon ik mezelf nog enigszins herstellen. Ik ben blij dat ik in twee sets heb gewonnen”, zei hij.

Alcaraz is de jongste finalist in Cincinnati sinds 1991, toen de destijds 19-jarige Pete Sampras de wereldranglijst bestormde. Djokovic kan de oudste winnaar van het toernooi worden. Op dit moment is dat Ken Rosewall, die 35 jaar oud was toen hij in 1970 zegevierde.

De Serviër heeft het toernooi al gewonnen in 2018 en 2020.

Plaats een reactie