Coco Gauff maakt indruk met tweede toernooizege in drie weken

Tennisster Coco Gauff laat momenteel haar stempel achter op de Amerikaanse hardcourttoernooien. De talentvolle speelster uit Delray Beach heeft haar tweede WTA-titel in drie weken gewonnen door de Tsjechische Karolína Muchová te verslaan in de finale van Cincinnati met 6-3, 6-4.

Vier jaar geleden maakte Gauff haar entree op Wimbledon en verraste iedereen door als 15-jarige qualifier de vierde ronde te bereiken. Sindsdien heeft de Amerikaanse veel geleerd, stond ze vorig jaar in de finale van Roland Garros en behoort ze sinds september 2022 tot de top tien.

Op dit moment verkeert de jonge tennisster in de vorm van haar leven. Twee weken geleden won ze al een titel in Washington. Ook in het sterke deelnemersveld van Cincinnati maakte Gauff indruk door in de halve finales te winnen van Iga Swiatek, de nummer één van de wereld en kampioene van Roland Garros uit Polen.

In de finale tegen de veelzijdige Muchová, die in juni nog in de finale van Roland Garros stond, had Gauff even moeite om de wedstrijd af te maken. Op 5-2 in de tweede set miste ze drie wedstrijdpunten en zag ze de Tsjechische terugkomen tot 5-4.

Bertens

Uiteindelijk wist Gauff op haar vierde wedstrijdpunt alsnog toe te slaan en vierde ze haar vijfde WTA-titel met twee vreugdesprongen. In Cincinnati, waar vijf jaar geleden Kiki Bertens de titel won, stond Gauff voor de zesde keer in een finale op het hoogste niveau.

Met haar uitstekende prestaties behoort Gauff tot de grote favorieten voor de titel op de US Open, die op maandag 28 augustus van start gaan in New York.

Plaats een reactie