Novak Djokovic keert terug in het enkelspel op Amerikaanse bodem met een eenvoudige overwinning

Novak Djokovic is teruggekeerd in het enkelspel op Amerikaanse bodem en heeft dit gevierd met een overwinning bij de Cincinnati Open. Zijn tegenstander Alejandro Davidovich Fokina moest na de eerste set opgeven vanwege een rugblessure, waardoor Djokovic zich niet bovenmatig hoefde in te spannen.

Na de US Open van 2021 heeft Djokovic geen enkele wedstrijd meer gespeeld in de Verenigde Staten. Vanwege zijn keuze om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus, werd de huidige nummer twee van de wereldranglijst niet meer toegelaten.

Dankzij de versoepeling van de reisregels door de Amerikaanse overheid kan Djokovic nu weer naar de VS reizen. Op dinsdag speelde hij al een dubbelspelpartij in Ohio, die hij helaas verloor.

In zijn eerste enkelspelpartij in Cincinnati was Djokovic nog niet in topvorm. Hij stond al meteen op een breekpunt bij een stand van 1-1, maar wist uiteindelijk de eerste set in 46 minuten naar zich toe te trekken.

Bij een achterstand van 4-3 nam Fokina een medische time-out om zijn rug te laten behandelen. In de eerste game van de tweede set gaf de Spaanse nummer 21 van de wereld volledig op.

“Ik ben blij om hier weer terug te zijn, hoewel ik liever op een andere manier had gewonnen”, aldus Djokovic. “Ik hoop dat ik mijn niveau gedurende het toernooi kan verbeteren.”

In de volgende ronde zal Djokovic het opnemen tegen de Fransman Gaël Monfils, die eerder op de dag de Australiër Alex de Minauer versloeg. Djokovic heeft nog nooit verloren van Monfils in de achttien eerdere ontmoetingen.

Plaats een reactie