Tiafoe verslaat Griekspoor in eerste ronde Cincinnati

Tallon Griekspoor is opnieuw vroeg uitgeschakeld op een masterstoernooi. Na zijn nederlaag in de eerste ronde van het masterstoernooi in Toronto vorige week, strandde de 27-jarige Nederlander nu ook in Cincinnati. Hij verloor in drie sets van Frances Tiafoe: 4-6, 7-6 (7), 4-6.

Voor Griekspoor, die momenteel op de 25e plaats van de wereldranglijst staat, was het de eerste ontmoeting met de Amerikaanse nummer tien van de wereld.

Hoewel hij niet kansloos was, moest Griekspoor toch zijn meerdere erkennen. Tiafoe won de eerste set met 6-4, maar Griekspoor nam direct een voorsprong in de tweede set dankzij een vroege break. Tiafoe vocht terug, brak Griekspoor in de zesde game en kreeg op 6-5 zelfs de kans om de wedstrijd te beslissen.

Griekspoor wist echter een tiebreak af te dwingen en won deze. In de derde en beslissende set kon de Nederlander een break achterstand niet meer goedmaken: 6-4.

Volgende week zal Griekspoor nog deelnemen aan het Winston-Salem toernooi, de laatste voorbereiding voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint over twee weken.

Botic van de Zandschulp, de nummer twee van Nederland, zal niet deelnemen aan Cincinnati vanwege een enkelblessure.

Plaats een reactie