Nederlandse tennisselectie voor Davis Cup Finals met debuut van Gijs Brouwer

Gijs Brouwer is voor het eerst opgenomen in de Nederlandse Davis Cup-ploeg. Naast de 27-jarige Brouwer heeft captain Paul Haarhuis ook Tallon Griekspoor (ATP-25), Botic van de Zandschulp (ATP-47) en de dubbelspecialisten Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-36) opgeroepen voor het tennisteam, dat kort na de US Open zal deelnemen aan de Davis Cup Finals.

Haarhuis ziet in Brouwer, momenteel de nummer 147 van de wereld, “een waardevolle toevoeging”, zoals de Eindhovenaar het verwoordt. “Hij heeft de afgelopen grandslams goede resultaten behaald en bewezen dat hij op dit niveau kan presteren.”

Twee grandslams

Brouwer bereikte in maart de halve finales op het ATP-toernooi in zijn geboortestad Houston en maakte vorige maand zijn debuut op Wimbledon, waar hij in de eerste ronde verloor van de Duitser Alexander Zverev.

Vorig jaar speelde hij dankzij een succesvolle kwalificatiereeks op de US Open zijn eerste grandslamtoernooi en bereikte hij zelfs de tweede ronde. Daar werd hij uitgeschakeld door de Italiaan Lorenzo Musetti.

Uitdagende taak

Oranje, dat in februari overtuigend won van Slowakije, speelt vanaf 12 september achtereenvolgens tegen Finland, de Verenigde Staten en gastland Kroatië in Split. Elke ontmoeting bestaat uit drie wedstrijden: twee enkelspelen en een dubbel. De nummers één en twee plaatsen zich voor de knock-outfase, die later dit jaar in Valencia zal plaatsvinden.

“We hebben met sterke enkelspelers en dubbelspelers een compleet team”, vindt Haarhuis. “Maar het wordt een uitdagende taak om bij de eerste twee in de groep te eindigen. We zullen als team absoluut moeten presteren.”

“De ervaring van vorig jaar in Glasgow en Malaga smaakt naar meer”, herinnert de voormalige professional zich de editie van vorig jaar, toen Oranje in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Australië. “We hebben laten zien dat we heel goed kunnen meedoen op het hoogste mondiale tennisniveau.”

Plaats een reactie