Griekspoor verliest in eerste ronde Toronto, Wozniacki maakt succesvolle rentree

Tallon Griekspoor heeft iets meer dan 43 uur na zijn verloren finale in Washington de eerste ronde van het masterstoernooi in Toronto niet overleefd. De Haarlemmer werd met 6-4, 7-6 (3) verslagen door de Duitser Alexander Zverev, de nummer zestien van de wereld.

Griekspoor heeft bij zes van zijn laatste zeven optredens op masterstoernooien direct verloren. In de eerste set kon hij goed meekomen met Zverev. Een dubbele fout op 4-5, waardoor Zverev een setpunt kreeg, werd uiteindelijk zijn ondergang.

In de tweede set was Zverev net iets sterker dan Griekspoor op het winderige Canadese hardcourt. De Duitser wist de tiebreak te winnen.

Wozniacki keert succesvol terug

Caroline Wozniacki heeft een succesvolle rentree gemaakt op de WTA-tour in Montreal. De 33-jarige voormalig nummer één van de wereld versloeg Kimberly Birrell in de eerste ronde met 6-2, 6-2.

Wozniacki nam in januari 2020 afscheid van het proftennis en werd daarna moeder van twee kinderen. Maar het verlangen om weer te spelen begon weer te kriebelen en onlangs kondigde ze haar rentree aan.

Birrell kon aanvankelijk goed tegenstand bieden aan Wozniacki in beide sets, maar moest uiteindelijk erkennen dat de Deense, die er zeer fit uitzag, met haar solide baselinespel nog steeds zeer effectief kan zijn.

Plaats een reactie