Tallon Griekspoor bereikt finale in Washington na indrukwekkende overwinning op Fritz

Tallon Griekspoor heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van de ATP-tour bereikt. De nummer 37 van de wereld behaalde in Washington een knappe en overtuigende overwinning op de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-9): 3-6, 6-3, 6-2.

Op zondagavond lokale tijd zal de Nederlander het opnemen tegen de Brit Daniel Evans voor de titel. Evans versloeg in de halve finale de Bulgaar Dimitrov (6-3, 7-6). Bij een overwinning zal Griekspoor stijgen naar de 21e plaats op de wereldranglijst.

Griekspoor had zijn enige eerdere ontmoeting met Fritz (Australian Open 2020) in straight sets verloren. Deze keer werd de 27-jarige Nederlander meteen gebroken door de als eerste geplaatste Amerikaan. Bij een stand van 2-4 wist Griekspoor vijf breakpoints niet te benutten.

Indrukwekkende variatie

In het tweede deel van de wedstrijd herpakte de Nederlander zich. Na zijn eerdere fouten speelde hij een foutloze wedstrijd. Hij serveerde goed, varieerde indrukwekkend (harde, diepe slagen, slice, dropshots), verloor slechts veertien punten op zijn eigen service en kreeg geen enkel breakpoint meer tegen.

Na het bereiken van de finale gaf Griekspoor aan dat hij erop gebrand was om een top 10-speler te verslaan. “En om dan ook nog Fritz in zijn eigen land te verslaan, is best bijzonder. Mijn service gaat deze week erg goed en ik voel me goed”, aldus Griekspoor.

“Dit is een goede start van de wedstrijden in de Verenigde Staten, ik heb niet veel te klagen.” De Nederlander maakt zich ook klaar voor de US Open, die later deze maand van start gaat.

Derde finale in 2023

Voor Griekspoor is dit al zijn derde finale van het seizoen, na eerder te hebben gewonnen in het Indiase Pune en in eigen land in Rosmalen.

“Dat was al een droom. Dit seizoen komt alles samen. Ik heb er hard voor gewerkt.” Griekspoor heeft dit seizoen al veel meer wedstrijden gewonnen (27) dan in het hele vorige seizoen (17).

Plaats een reactie