Griekspoor verliest finale ATP-toernooi Washington van Evans

Tallon Griekspoor slaagt er niet in om het ATP-toernooi van Washington te winnen. Hij verliest in twee sets van de Brit Daniel Evans (7-5, 6-3).

Dit is Griekspoor’s derde finale van het seizoen, na eerder te hebben gewonnen in Pune, India en Rosmalen, Nederland. De Mubadala Citi DC Open in Washington is een ATP-500-toernooi, waar veel punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst.

Zowel Evans als Griekspoor staan voor de eerste keer in een finale van een toernooi van deze omvang. Ze hebben elkaar eerder twee keer ontmoet in kleinere toernooien, waarbij de Britse nummer 30 op de wereldranglijst beide keren won.

Griekspoor verdedigt breakpunten

In de finale in Washington kan Griekspoor niet het niveau van zijn eerdere wedstrijden in het toernooi bereiken. Desondanks gaat het in de eerste set lange tijd gelijk op. De Nederlander weet drie breakpunten weg te werken dankzij zijn sterke service, maar moet uiteindelijk toch een break toestaan, waarmee Evans de set wint.

In de tweede set is de stand 2-2 wanneer de wedstrijd anderhalf uur wordt stilgelegd vanwege regen. Na de hervatting neemt Evans afstand van Griekspoor. De Brit krijgt nog wel vier breakpoints tegen in de laatste game, maar weet ze allemaal weg te werken en behaalt daarmee de grootste overwinning in zijn carrière. Hij is de oudste winnaar van het toernooi sinds Jimmy Connors in 1988 op 35-jarige leeftijd.

Ondanks de verloren finale kan Griekspoor tevreden terugkijken op het toernooi. Hij verslaat voor het eerst een speler uit de top 10 in de halve finale en stijgt naar de 26e plaats op de wereldranglijst. Hij is daarom niet bitter in zijn dankwoord aan het publiek na afloop. “Het was mijn eerste keer in Washington en dan de finale halen. Niet slecht, toch?”

Plaats een reactie