Tallon Griekspoor bereikt halve finale in Washington na twee overwinningen op één dag

Tallon Griekspoor heeft zich voor de vierde keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finale van een ATP-toernooi in Washington. De nummer 37 van de wereld versloeg eerst Gaël Monfils en vervolgens JJ Wolf.

Het duel met Monfils werd op donderdag onderbroken vanwege regen aan het begin van de derde set. Griekspoor had zojuist de tweede set met 6-1 verloren, maar was een dag later meteen weer gefocust. Hij brak de Fransman en kwam niet in de problemen (6-4, 1-6, 6-3).

Enkele uren later had Griekspoor genoeg aan twee breaks tegen Wolf (7-5, 6-4): één op 5-5 in de eerste set en één op 1-1 in de tweede set. De Amerikaan kreeg geen enkele kans om terug te breken.

In de halve finale neemt de 27-jarige Griekspoor het op tegen de als eerste geplaatste Taylor Fritz. De nummer 9 van de wereld uit de Verenigde Staten versloeg Jordan Thompson uit Australië met 6-3, 6-3. Eerder op de dag had Fritz al de Schot Andy Murray in drie sets verslagen.

De andere halve finale in Washington wordt gespeeld tussen de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Brit Dan Evans.

Plaats een reactie