Griekspoor bereikt kwartfinales in Washington na overwinning op Monfils

Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Washington. In een spannende wedstrijd versloeg hij de Franse tennisser Gaël Monfils met 6-4, 1-6, 6-3. Griekspoor maakte de partij af met een indrukwekkende ace.

Tijdens de derde set werd het duel op donderdag onderbroken vanwege hevige regenval. Deze onderbreking kwam Griekspoor goed uit, aangezien hij last had van een onwillige buikspier. Op dat moment stond de Nederlander (ATP-37) met 1-0 voor, maar Monfils (ATP-323) leek steeds sterker te worden in de wedstrijd.

Sterke comeback

Op vrijdag maakte Griekspoor een fitte indruk. Hij won de eerste servicegame na de onderbreking en behield zijn voorsprong gedurende de rest van de wedstrijd.

In de kwartfinale zal Griekspoor het opnemen tegen de Amerikaanse tennisser J.J. Wolf. Deze wedstrijd begint vannacht om 00.30 uur (Nederlandse tijd).

Plaats een reactie