Tennisser Gijs Brouwer strandt in achtste finales tegen Nicolás Jarry

Gijs Brouwer is er niet in geslaagd om de achtste finales te bereiken van het toernooi in Los Cabos. De 27-jarige Nederlandse tennisser (ATP-144) verloor nipt van de sterke Nicolás Jarry (ATP-28) met 6-7 (5), 6-4, 4-6.

De even oude Chileen maakt dit jaar zijn grote doorbraak. Hij heeft al twee toernooien gewonnen en bereikte ook de kwartfinales op Roland Garros. Desondanks had hij het moeilijk tegen Brouwer.

Brouwer serveerde uitstekend en leek na het winnen van de tweede set de overhand te hebben. Jarry had moeite om zijn servicegames te behouden, maar slaagde er op 2-2 in de derde set in om Brouwer voor het eerst te breken. Deze klap kon de Nederlander niet meer te boven komen.

Geen ontmoeting met Tsitsipas

Brouwer had bij een overwinning mogelijk de als eerste geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas ontmoet, maar dit is niet gelukt. Vorige maand strandde Brouwer ook al in de tweede ronde op het gras van het Amerikaanse Newport.

Tijdens zijn debuut op Wimbledon werd de Nederlander in de eerste ronde uitgeschakeld door de Duitser Alexander Zverev, nadat hij zich via de kwalificaties had geplaatst voor het grandslamtoernooi.

Plaats een reactie