Tennisser Gijs Brouwer bereikt voor de zesde keer in zijn carrière de tweede ronde van een ATP-toernooi

Gijs Brouwer, de nummer 144 van de wereld, heeft in het Mexicaanse Los Cabos met 6-2, 4-6, 6-2 gewonnen van Gabriel Diallo en daarmee de tweede ronde van het ATP-toernooi bereikt. Dit is de zesde keer dat Brouwer deze mijlpaal in zijn carrière behaalt.

Ondanks dat Gabriel Diallo vier plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, kon hij in de eerste set niet op tegen Brouwer. Diallo wist een vroege break achterstand weg te werken, maar verloor vervolgens vier games op rij vanaf 2-2.

In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid. Brouwer wist een break te repareren, maar werd op 4-4 opnieuw gebroken door Diallo. In de derde set was Brouwer weer dominant en wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

In de volgende ronde zal Brouwer het opnemen tegen Nicolas Jarry (ATP-28) of Rodrigo Pacheco Mendez (ATP-817).

Plaats een reactie