Tennisster Arantxa Rus verovert eerste WTA-titel van haar carrière op 32-jarige leeftijd

Arantxa Rus heeft op haar 32ste voor het eerst in haar carrière een WTA-titel veroverd. In de finale van het Hamburg-toernooi versloeg de als zevende geplaatste Nederlandse de ongeplaatste Duitse Noma Noha Akugue met 6-0 en 7-6 (3).

Rus verkeert op haar 32ste in de vorm van haar leven: ze heeft dit jaar al vier toernooien gewonnen op het tweede tennisniveau. Het bereiken van de finale in Hamburg op het hoogste WTA-niveau was al een primeur in haar 15-jarige carrière.

“Na zoveel jaar behaal ik dan eindelijk mijn eerste titel op dit niveau”, reageerde Rus. “Daar ben ik trots op. Het voelde als een hele lange dag, vooral omdat ik behoorlijk nerveus was.”

“Maar ik heb gewonnen en daar ben ik heel blij mee. Het was ook mooi dat ik goed tennis kon laten zien, hoewel mijn tegenstandster ook erg goed speelde. Ik vond het een prachtige finale.”

Dominante eerste set

In de eerste set overklaste de ervaren Rus haar tegenstander en gunde Akugue slechts twaalf punten. In de tweede set herstelde de Duitse zich en brak ze direct de service van Rus.

Rus herstelde echter meteen de schade. In de spannende slotfase liet ze eerst twee wedstrijdpunten liggen, maar overleefde ze uiteindelijk een breekpunt.

Rus sloeg toe in de tiebreak op haar vijfde matchpoint. Afgelopen maandag bereikte ze met de 60e plaats op de WTA-ranglijst haar hoogste positie in haar vijftienjarige carrière als professioneel tennisster.

Op de nieuwe ranglijst van komende maandag zal de gravelspecialiste de 42e plek van de wereld innemen. Rus heeft 27 van haar 35 titels veroverd op haar favoriete ondergrond.

Plaats een reactie